Inspirativna sredina za integrisano učenje

Drugi krug obuka o inspirativnoj sredini za integrisano učenje za vaspitače iz predškolskih ustanova koje su uključene u SUPER projekat održane su 7. i 8. marta 2020.

Obuke su realizovane u osam grupa za vaspitače iz Bele Crkva, Srbobrana i Malog Iđoša, Bajine Bašte, Osečine, Trstenika i Ćićevca, Velike Plane, Knjaževca i Svrljiga i Brusa.

Cilj ovih obuka je jačanje kapaciteta vaspitača za razvijanje kvalitetnog inkluzivnog programa zasnovanog na savremenim pedagoškim koncepcijama u skladu sa koncepcijom Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja Godine uzleta. 

Osnove promovišu programe koji nastaju kroz zajedničko učestvovanje, u prostoru koji je inspirativan i provokativan za dete i gde ono može slobodno da istražuje, da se igra, da promišlja, da sarađuje sa drugima, isprobava i upoznaje svet oko sebe.

Obuka je akreditovana rešenjem ministra i nalazi se na Listi programa od javnog interesa. Biće organizovano ukupno 44 obuke koje će se realizovati kao dvodnevna obuka -  2 dana u predškolskoj ustanovi + 1 dan online.

Predviđeno je da 1500 vaspitača prođe kroz plan ovih obuka.

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o uvođenju vanrednog stanja, a u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, planirane obuke za vaspitače za naredni period se odlažu do daljnjeg.

U skladu sa razvojem epidemiološke situacije i odlukama Vlade, projektni tim će redefinisati dinamiku planiranih obuka i blagovremeno obavestiti predškolske ustanove.


Last updated: 28. Mart 2024. 16:30