Treći anti-korupcijski čas održan u Nišu

Prekini lanac! Reci NE korupciji!

Više od 200 učenika završnih razreda i njihovih profesora iz srednjih škola sa područja Školske uprave grada Niša prisustvovalo je Anti-korupcijskom času koji je održan 11. decembra 2019. u Ekonomskoj školi u Nišu.

O svim aspektima korupcije, kako da je prepoznaju, kome da prijave, kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave sa učenicima i njihovim nastavnicima razgovarali su tužioci, policajci i sudije koji se svakodnevno bore protiv korupcije, predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije kao i predstavnici nevladinih organizacija Transparentnost Srbija i Pištaljka.

U uvodnom obraćanju, Marina Kostić, pomoćnica gradonačelnika Niša istakla je da je korupcija pošast savremenog doba i ukazala da je veoma važno preventivno delovati.

Roman Prah, vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije obratio se učesnicima kratkom porukom da je važno da se prekine lanac korupcije i da svako od nas kaže “Reci Ne korupciji” što je slogan kampanje.

Ovaj, treći po redu, edukativni čas organizovan je u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom i deo je kampanje za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije.

Cilj ove kampanje je da se poboljša razumevanje javnosti o temi korupcije kao i razumevanje sistema i mehanizama za borbu i prevenciju korupcije, a poseban značaj dat je edukaciji i informisanju mladih ljudi.

Antikorupcijskom času prisustvovali su i Dragan Marinčić i Mirjana Vlahović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dragan Gejo, načelnik Školske uprave Niš, Dragan Aleksić, direktor Ekonomske škole i drugi.

Antikorupcijski časovi održani su u Kraljevu, Novom Sadu i Nišu, a naredni će biti održan 17. decembra 2019. u Poljoprivredno-hemijskoj školi u Obrenovcu.

Fotografije sa Antikorupcijskog časa
https://www.flickr.com/photos/153906143@N08/albums/72157712171073966




Last updated: 28. Mart 2024. 16:30