Proslava Dana Evrope u Beogradu - Festival Evrope na Kalemegdanu 14.maja od 12 časova

Nakon obeležavanja Dana Evrope u Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture 9. maja, Festival Evrope se seli u Beograd, na Kalemegdan, u subotu 14. maja.

Delegacija EU u Srbiji, zajedno sa državama članicama EU, Ministarstvom za evropske integracije, gradom Beogradom i Evropskim pokretom dočekivaće posetioce od 12.00 do 15.00 časova na štandovima, koji se nalaze na glavnom šetalištu okrenutom prema Savi.

Moderator događaja će u okviru otvaranja obići štandove i razgovarati sa:

• Ambasadorom Evropske unije u Srbiji, Nj.E. Emanuelom Žiofreom

• Ministarkom za evropske integracije Republike Srbije, Jadrankom Joksimović

• Zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem

Posetioci će moći da uživaju u umetničkim delima kiparskog umetnika Konstantinosa Kristua, da se zabave sa decom u dečijem kutku, da učestvuju u nagradnom EU kvizu i slušaju divan muzički program violinistkinje Branislave Jovanov, fado pevačice Tamare Jokić i gudačkog kvarteta Intermeco. Posetioci će moći da posete i štand Evropske unije, kao i štandove 16 država članica EU, štand Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i štand Evropskog pokreta u Srbiji.

Festival Evrope odražava moto Evropske unije Ujedinjeni u različitosti i sastavni deo je kampanje "Bolji smo zajedno". Vidimo se na Kalemgdanu! 

Last updated: 13. Jun 2024. 11:41