Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji pokrenula je kampanju “Bolji smo zajedno” u okviru inicijative #EUzaTebe, sa ciljem da doprinese podizanju svesti građana i građanki Srbije o dobrobitima pristupanju Evropskoj uniji i podršci koju EU pruža Srbiji, ali i stvaranju snažnije emotivne veze sa stanovništvom. 

Od svog nastanka, Srbija pripada Evropi i evropskoj kulturi. Deleći zajedničke vrednosti i istorijsko nasleđe, vekovima ostvarujući kulturnu razmenu i međuljudske veze, Srbija i Evropa su neraskidivo povezane.

JEDNAKOST svih građana.  DOSTOJANSTVO i poštovanje svake osobe. OČUVANJE prirodnog i kulturnog blaga zemlje. BLAGOSTANJE i uređen život. MOGUĆNOST obrazovanja i profesionalnog razvoja. PODSTICAJ, MIR, DEMOKRATIJA, ZAŠTITA, ODRŽIVOST, SLOBODA, PARTNERSTVO, SOLIDARNOST i LJUBAV bez granica - su vrednosti koje građani Srbije dele sa građanima Evropske unije i predstavljaju čvrst osnov za izgradnju bezbednije i održive budućnosti za sve.

Upravo zato, za svakog stanovnika evropskog kontinenta postoji jasan odgovor na pitanje “Šta je EU za tebe?”, bez obzira na to da li je stanovnik Srbije ili jedne od 27 zemalja članica Evropske unije. Okupljeni pod krovom jedinstvenog kulturnog, sociološkog i vrednosnog prostora, jedni druge činimo boljim, sigurnijim i spremnijim za budućnost kojoj idemo u susret. Kampanja “Bolji smo zajedno” naslanja se na ideju jedinstva i međusobne solidarnosti, prikazujući 15 priča običnih ljudi i njihovog iskustva o zajedničkim vrednostima koje dele sa EU.

Kampanja je počela na Dan Evrope, 9. maja 2022.godine, otvaranjem Festivala Evrope i održavanjem koncerta “Bolji smo zajedno” na Trgu slobode u Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture 2022.

Digitalna kampanja, aktivna od maja 2022. godine, uključuje kontinuiranu komunikaciju na društvenim medijima i portalima. Ova sveobuhvatna kampanja je prikaz kako jedni sa drugima, jedni za druge i jedni zbog drugih kreiramo budućnost koja će svakom članu zajednice doneti dobro i pružiti mogućnost da živi, raste i razvija se u miru i slobodi. Sutrašnjica pripada svima nama, zato danas želimo da pokažemo koliko mnogo razloga postoji da budemo zajedno.

Srbija teži Evropskoj uniji, Evropska unija računa na Srbiju. Srbija je u Evropi, Evropa je u Srbiji, jer “Bolji smo zajedno!”

Dan Evrope u Novom Sadu 2022_Početak kampanje "Bolji smo zajedno"

Novi Sad - Umetnici oslikavaju pokretni mural

Novi Sad - Umetnici oslikavaju pokretni mural

U Novom Sadu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture, u toku su kreativni radovi na oslikavanju pokretnog murala koji će javnosti svečano biti predstavljen 9. maja, na…


Last updated: 13. Jun 2024. 11:41