Sa ciljem da doprinese podizanju svesti građana Srbije o koristima pristupanja Evropskoj uniji i pomoći koju EU pruža Srbiji kroz stvaranje jače emotivne veze sa širom javnošću o temama bliskim potrebama građana, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji pokrenula je kampanju “Bolji smo zajedno” u okviru inicijative #EUzaTEBE.

Od svog nastanka Srbija pripada Evropi i evropskoj kulturi. Deleći zajedničke vrednosti i istorijsko nasleđe, a vekovima ostvarujući kulturnu razmenu i međuljudske veze, Srbija i Evropa su neraskidivo povezane i bliske.

JEDNAKOST svih građana, DOSTOJANSTVO i poštovanje svake osobe, OČUVANJE prirodnog i kulturnog blaga zemlje, BLAGOSTANJE i uređen život, MOGUĆNOST obrazovanja i profesionalnog razvoja, PODSTICAJ, MIR, DEMOKRATIJA, ZAŠTITA, ODRŽIVOST, SLOBODA, PARTNERSTVO, SOLIDARNOST i LJUBAV bez granica - su samo neke od vrednosti koje građani Srbije dele sa građanima Evropske unije i koje su čvrst osnov za izgradnju bezbednije i održive budućnosti za sve.

Upravo zato, za svakog stanovnika evropskog kontinenta postoji jasan odgovor na pitanje “Šta je EU za tebe?”, bez obzira na to da li je stanovnik Srbije ili jedne od 27 zemalja članica Evropske unije. Okrupljeni pod krovom jednog jedinstvenog kulturnog, sociološkog i vrednosnog prostora, jedni druge činimo boljim, sigurnijim i spremnijim za budućnost kojoj idemo u susret. Kampanja “Bolji smo zajedno” naslanja se na ideju jedinstva i međusobne solidarnosti koju prikazuje kroz 15 stvarnih priča običnih ljudi i njihovo iskustvo o zajedničkim vrednostima koje dele sa EU. Kampanja je počela na Dan Evrope, 9.maja 2022.godine, Festivalom Evrope i koncertom “Bolji smo zajedno” na Trgu slobode u Novom Sadu, evropskoj prestonici kulture za 2022.godinu. Digitalna kampanja, aktivna od maja 2022. godine, uključiće kontinuiranu komunikaciju na društvenim medijima i portalima.

Ova sveobuhvatna kampanja je prikaz kako jedni sa drugima, jedni za druge i jedni zbog drugih kreiramo budućnost koja će svakom članu zajednice doneti dobro i pružiti mogućnost da živi, raste i razvija se u miru i slobodi. Sutrašnjica pripada svima nama, zato danas želimo da pokažemo koliko mnogo razloga postoji da budemo zajedno.

Srbija teži Evropskoj uniji, Evropska unija računa na Srbiju. Srbija je u Evropi, Evropa je u Srbiji.  

Novi Sad - Umetnici oslikavaju pokretni mural

Novi Sad - Umetnici oslikavaju pokretni mural

U Novom Sadu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture, u toku su kreativni radovi na oslikavanju pokretnog murala koji će javnosti svečano biti predstavljen 9. maja, na…


Last updated: 28. Septembar 2023. 11:29