Austrijska ministarka pravde u poseti Beogradu

Ambasador i šef Delegacije EU u Srbiji, NJ.E. Emanuel Žiofre, bio je domaćin sastanka sa ministarkom pravde Austrije dr Almom Zadić, 25. marta 2024. godine u Beogradu. Tom sastanku prisustvovali su i drugi predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i ambasador Austrije NJ.E. Kristijan Ebner sa saradnicima, zamenik ambasadora SR Nemačke g. Karsten Mejer-Vifhauzen, predstavnici Austrijske razvojne agencije iz Beča i Projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Srbiji“.

Ovo je bila prilika da se ministarki Zadić kratko predstavi ovaj Projekat, a naročito njegovi radni paketi 1 i 6 koje delimično finansira Austrijska razvojna saradnja, a sprovodi Austrijska razvojna agencija (preko Međunarodne anti-korupcijske akademije, Centra za pravne kompetencije i individualnih eksperata). Predstavnici EUD istakli su da u sprovođenju navedenih paketa aktivnosti, usmerenih na podršku sprovođenju sektorskih strateških dokumentata, postoje snažna koordinacija i saradnja između EUD, ADA i korisničkih institucija.

Ministarka je iskazala naročito interesovanje za saradnju Projekta sa korisničkim institucijama. Ambasador EUD je naglasio značaj ovog Projekta za ispunjavanje prelaznih merila predviđenih Akcionim planom za Poglavlje 23, a time i za pridruživanje Republike Srbije Evropskoj uniji.

Last updated: 26. April 2024. 13:43