Ekološki turizam – na primeru Nemačke

Šta je zapravo eko turizam i šta podrazumeva? Ivan Andrejić, urednik portala Tajne putnika (www.tajneputnika.com) istraživao je temu i kontaktirao predstavnike turističke organizacije Nemačke, države koja već decenijama promoviše eko turizam, kako bi približili pojam održivog turizma.

Nemačka je pravi primer kao zemlja koja ima 16 nacionalnih parkova, 16 UNESCO-vih rezervata biosfere, 104 parka prirode. Više o nemačkom iskustvu ali i šansama koje Srbija ima da razvije ekološki turizam pročitajte u prilogu autora objavljenom na portalu:

https://tajneputnika.com/2020/12/21/kako-cemo-putovati-sledece-godine-eko-turizam-kao-sansa-srbije-ali-i-realnost-u-2021-godini/

Prilog je takođe objavljen i na veb stranici dnevnog lista “Blic”:

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/korona-virus-je-promenila-turisticke-navike-a-cini-se-da-ce-tako-ostati-i-u-2021/fngdrnj


U svom prilogu, autor Ivan Andrejić sa sagovornicima razmatra i kakve je promene u sektoru turizma donela pandemija Covid-19 bolesti: ekološki turizam ima šanse za razvoj jer su se ljudi usmerili na bezbedne i “zdrave” destinacije.

Fotografija: www.tajneputnika.com 


Last updated: 28. Mart 2024. 16:30