Održana sedma sednica IPARD II Odbora za praćenje

Sedma sednica IPARD II Odbora za praćenje održana je 30. oktobra 2020. godine u Beogradu kroz onlajn uključenje i prisustvo maksimalno dozvoljenog broja članova.

Podršku organizaciji sednice pružio je projekat „Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike“ koji finansira Evropska unija. Sednicom je predsedavao ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Tokom sednice IPARD II Odbora za praćenje dat je pregled rezultata koji su ostvareni u sprovođenju IPARD podsticaja i plan aktivnosti za naredni period. Članovi su usvojili predlog četvrte izmene IPARD II programa, kao i izmene akcionog plana za tehničku pomoć za 2020. godinu i Akcioni plan za tehničku pomoć za 2021. godinu. Osim toga, predstavljeni su i rezultati evaluacije dosadašnjeg sprovođenja IPARD II programa, kao i nalazi sistemske revizije u 2020. godini.

Osim članova IPARD II odbora za praćenje, sednici su prisustvovali predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI), Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Neke od funkcija koje obavlja IPARD II Odbor za praćenje su ispitivanje postignutih rezultata IPARD II programa, kao dostizanje definisanih ciljeva akreditovanih mera i napredak u korišćenju finansijskih sredstava. 

Last updated: 22. April 2024. 10:42