Podrška Evropskoj nedelji sporta, nedelji klimatske diplomatije, festivalu BITEF teatra u septembru i Međunarodnom Green Festu u novembru

Važan događaj za dobijanje finansijske i tehničke pomoći EU kroz IPA projekat o vidljivosti bio je tradicionalni pozorišni festival BITEF koji je održan u periodu od 13. do 22. 9. 2019. godine i koji je okupio uvažene umetnike iz zemlje i iz inostranstva da učestvuju u izuzetno raznovrsnom programu festivala. Evropska nedelja mobilnosti (treća nedelja u septembru) bila je povezana sa evropskom nedeljom sporta u Srbiji (četvrta nedelja u Septembru), koja je organizovana po prvi put pod vođstvom Olimpijskog komiteta Srbije.

Svi zajedno

To je takođe bio prvi put da se ova manifestacija odvija u nekoj zemlji koja nije članica EU. Vrlo aktivna podrška u pripremi pružena je za organizaciju tradicionalne Nedelje klimatske diplomatije u Srbiji, 29. 9. 2018. godine na Adi u Beogradu, a podrazumevala je okupljanje predstavnika DEU, UN predstavništava u Beogradu a posebno UNDP, ambasada zemalja članica EU i većeg broja OCD i konkretnih aktuelnih projekata sa međunarodnim finansiranjem. Uspešnom implementacijom finansijske podrške pružena je pomoć Green Festu, međunarodnom festivalu zelene kulture koji je održan od 13. do 16. novembra u Beogradu. 

Last updated: 16. April 2024. 12:10