Prijavljivanje na EURODOC 2021 radionicu do 1. novembra

Počelo je prijavljivanje na EURODOC radionicu koja je namenjena producentima sa dokumentarnim filmom u razvoju, kao i stručnjacima koji su uključeni u finansiranje ili TV prikazivanje dokumentarnih filmova. Radionica se održava u periodu mart – oktobar 2021. godine. Na radionici će učestvovati 30 odabranih profesionalaca koji će biti deo godišnjeg programa.

EURODOC podstiče razvoj projekata dokumentarnog filma sa visokim standardom kvaliteta i kreativnosti. Prihvatljive su sve vrste dokumentarnih filmova, kao i eseji i eksperimentalni filmovi koji odražavaju raznolikost žanrova i različite oblike kinematografskih pristupa. Projekti se ocenjuju na osnovu njihovog umetničkog sadržaja i njihovog stadijuma u razvoju.

EURODOC dodeljuje stipendiju koja pokriva ili učešće na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Gruzija, Grčka, Mađarska, Island, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina, Tunis).

Rok za prijavljivanje: 1. novembar 2020.

Informacije o prijavljivanju, kriterijumima za izbor i naknadi sa učešće na radionici možete naći na EURODOC sajtu.

EURODOC kofinansira program Kreativna Evropa.  

Last updated: 28. Mart 2024. 16:30