Radionice za pripremu predloga projekata u skladu sa EU/ PRAG procedurama

Tokom maja i juna 2021. godine, deo projektnih aktivnosti  je usmeren na podizanje kapaciteta lokalnih samouprava za pripremu projekata u skladu sa EU/ PRAG procedurama. Obuka, koja se sastoji od tri tematski različite radionice, namenjena je članovima mobilnih timova, koordinatorima za romska pitanja, zaposlenima u odeljenjima / kancelarijama za lokalni razvoj, društvene delatnosti, kao i zaposlenima u drugim odeljenjima uprave koji su zainteresovani da unaprede svoja znanja i veštine u pripremi projekata.

Prva od tri radionice, na kojoj je učestvovalo preko 30 učesnika iz 13 lokalnih samouprava,  održana je u maju 2021. godine, a bila je posvećena analizi problema i zainteresovanih strana.

Budući da je priprema predloga projekta zadatak koji zahteva timski rad i različita profesionalna iskustva, omogućen je veći broj polaznika iz jedne lokalne samouprave sa ciljem formiranja timova koji u narednom periodu mogu raditi na pripremi predloga projekata za svoje lokalne sredine.

Naredne dve radionice biće organizovane tokom juna, kada će se učesnici baviti matricom logičkog okvira i resursima i elementima projektnog predloga.

Predavači će, pored prenošenja praktičnih znanja relevantnih za pripremu predloga projekata, kroz mentorski rad tokom ciklusa obuka odnosno u periodu između radionica ili po završetku ciklusa, zajedno sa polaznicima raditi na razradi konkretnih projektnih ideja. 

Last updated: 24. April 2024. 15:31