Suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije – zakonske izmene i preporuke za dalje unapređenje

Okrugli sto, organizovan u Beogradu kao podrška identifikovanju ključnih prioritetnih oblasti za dalje unapređenje efikasnosti istraga koruptivnih dela, krivičnog gonjenja i donošenja presuda, pružio je važnu priliku donosiocima odluka, ekspertima i praktičarima da razmene svoja stanovišta, razmene iskustva i prepoznaju za dalja unapređenja.

Sudije i tužioci posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije (POSK), iz viših i apelacionih sudova i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, razgovarali su o operativnom radu, izazovima primene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije (ZONDO) i nedavno usvojenim zakonskim izmenama. Diskusija je bila usmerena na moguće zakonske izmene u vezi sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije i GRECO preporukama.

Okrugli sto su zajednički organizovali Vrhovno javno tužilaštvo, projekat “Podrška jačanju vladavine prava u Srbiji”, kofinansiran od strane EU i Nemačke, koji sprovodi GIZ, projekat “Podrška Srbiji u postizanju ciljeva u okviru Poglavlja 24 – pravda, sloboda i bezbednost” finansiran od strane EU i Misije OEBS u Srbiji.

Last updated: 26. April 2024. 13:43