Za naša polja - Nova kampanja u poljoprivredi

 “Za naša polja – EU za poljoprivredu” slogan je kampanje kojom Delegacija Evropske unije u Srbiji i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predstavljaju rezultate podrške EU srpskoj poljoprivredi. Više kvalitetnog voća i povrća, modernija mehanizacija, zdrava hrana, unapređenje proizvodnje mleka, poboljšanje tržišnih uslova za poljoprivredne proizvode – rezultati su unapređenja srpskog agrara.

Velika gazdinstva, mali poljoprivrednici, zadruge i poljoprivredni inovatori – i nadalje će u saradnji sa EU, imati prilike da unapređuju uzgajanje i proizvodnju. Nekoliko desetina uzgajivača, voćara, mlekara, ratara, vinogradara, stočara, pčelara… učestvovalo je u nastanku serije video priča.

Njihova svedočenja, snimci plodova, bašti, plastenika, boje rada, ukusi prirode, mirisi njiva – osnovne su poruke ove kampanje. Čućete ih direktno u Jutarnjem programu RTS-a, u popularnoj emisiji “Ovo je Srbija” kao i na brojnim lokalnim i regionalnim TV kanalima. Kako se živi od proizvodnje paštete od vrganja, kozjeg sira, ljutenice, vrhunskog vina, paprika “šiljke” i “babure”, livadskog meda, svežih kajsija i tokom zime – naći ćete u tekstovima koje će objavljivati najposećeniji portali u Srbiji. A možete ih naći i na ovom sajtu u rubrici “uspešne priče”.

“Za naša polja – EU za poljoprivredu” čućete sa talasa domaćih radio stanica uz poziv za prijavljivanje za nove donacije koje EU sa Upravom za agrarna plaćanja priprema za ovu jesen. Korisnici društvenih mreža “za naša polja” će naći na Instagramu, Facebooku i Tviteru – ukoliko zaprate @eusrbija kao i na kanalima Ministarstva poljoprivrede.

Za one koji najviše veruju živoj reči, nastupićemo i uživo – tokom svih nedelju dana Sajma poljoprivrede u Novom Sadu (od 18. do 23. septembra). Ukoliko epidemiološka sitacija bude dozvolila, kuvaćemo, gustirati hranu i vino, imaćemo nagradni ratarski kviz i zabavljati se uz veselu muziku u nekoliko gradova Srbije. EU do sada je donirala 230 miliona evra za pomoć poljoprovredi i poboljšanje bezbednosti hrane u Srbiji. Očuvanje životne sredine i zdravlja ljudi, bezbednost hrane, poštovanje dobrobiti životinja, sprečavanje širenja zaraznih bolesti, održavanje zemljišta u dobrom stanju, ruralni razvoj – glavni su ciljevi podrške EU aktivnosti sektoru poljoprivrede u Srbiji.


Last updated: 4. Oktobar 2022. 23:15