Kako uspešno sprovesti projekat

U cilju podizanja kapaciteta zaposlenih na institutima i fakultetima za uspešnu realizacija projekata finansiranih kroz fondove Evropske unije, 14. aprila 2022. godine je organizovana online radionica na temu: Implementacija Horizon Europe projekata.

Učesnici radionice detaljno su upoznati sa svim koracima i izazovima prilikom implementacije projekata, od faze potpisivanja ugovora do završetka projekta, pa i života projekta nakon njegovog formalnog kraja. Prisutni na radionici stekli su znanja i veštine potrebne za uspešnu implementaciju projekta koji se odnose na formalne zahteve prilikom potpisivanja ugovora o implementaciji, izveštavanje o rezultatima projekta, različite softverske alate za upravljanjem projektom, organizaciju sastanaka za proveru progresa projekta, finansijsko izveštavanje, reviziju projekta. Pored konkretne primene znanja za projekte Horizon Europe, učesnici će znanja moći da primene i prilikom pripreme predloga projekata za finansiranje od strane drugih međunarodnih i nacionalnih fondova.  

Na radionici je prisustvovalo 65 predstavnika institucija i organizacija koje trenutno implementiraju ili planiraju realizaciju projekata.   

Last updated: 22. April 2024. 10:42