Klimatske promene i mladi – ko će biti brži?

U okviru obeležavanja Evropske nedelje zelene diplomatije, projekat Puls Evrope – Medijske posete EU i organizacija Ambasadori održivog razvoja i zaštite životne sredine organizuju panel diskusiju i debatni klub pod nazivom „Klimatske promene i mladi – ko će biti brži?”, u petak, 27. oktobra 2023.

Panel diskusija će okupiti predstavnike Delegacije EU u Srbiji, klimatologe, organizacije civilnog društva i mlade, koji će pokušati da predstave kakvo je stanje u borbi protiv klimatskih promena u Evropi i Srbiji. Učesnici su Antoan Avinjon, program menadžer Delegacije EU u Srbiji, Irida Lazić, meteorološkinja i Aleksandra Mladenović, predsednica organizacije Ambasadori održivog razvoja i životne sredine.

U drugom delu, događaj će se održati u formi debatnog kluba: dve grupe srednjoškolaca (iz Međunarodne škole u ​​Beogradu, 7. beogradske gimnazije i tri Eko-škole - iz Bačke Palanke, Paraćina i Smederevske Palanke) “ukrstiće koplja” oko teme da li „Mladi mogu da aktivno doprinesu borbi protiv klimatskih promena“. Debatni klub će pokazati stavove mladih prema temi, a moći će i da predstave šta su uradili ili planiraju da urade za taj cilj. Medijatori debatmog kluba su Jovan Milutinović, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Drinka Pavlović” i pobednik na ovogodišnjoj međunarodnoj debati koju organizuje TSL organizacija.

Događaj će biti i prilika da se publika upozna sa podacima i saznanjima o borbi protiv klimatskih promena u zemljama EU koje su srpski novinari prikupili tokom medijskih putovanja u organizaciji projekta Puls Evrope.

Last updated: 26. April 2024. 13:43