Kvalitetan program i kurikulum za obuke iz disciplinske odgovornosti - rezultat modernog i stručnog pristupa najiskusnijih stručnjaka

Projekat je pružio stručnu podršku članovima disciplinskih organa Saveta u izradi modula i kurikuluma, kao i didaktičkog materijala za obuke sudija iz oblasti disciplinska odgovornost.

Osobenost i naročiti kvalitet ovih obuka je u tome što su u kreiranju programa učestvovale sudije-članovi disciplinskih organa, koje imaju najviše iskustva iz ove oblasti.

Kako bi obuke bile interaktivnije i u skladu sa modernim metodološkim pristupima, na njima se obrađuju tri studije slučaja koje su sačinjene na osnovu realnih disciplinskih predmeta. Na taj način polaznici imaju priliku da se stave u ulogu disciplinskih organa i na taj način shvate način utvrđivanja i prirodu disciplinske odgovornosti.

Kurikulum obuka obuhvataju teme: osnove disciplinske odgovornosti sudija prema domaćem zakonodavstvu, pregled međunarodnog pravnog okvira i usklađenost domaćih propisa sa njima. To uključuje i cilj i svrhu disciplinskog postupka i položaj i prava sudija protiv kojeg se postupak vodi. 

Last updated: 19. April 2024. 13:26