Obuku iz disciplinske odgovornosti sudija pohađalo već preko 1.100 sudija

Preko 1.100 sudija iz sudova redovne i posebne nadležnosti pohađalo je do sada obuke iz disciplinske odgovornosti sudija,  u organizaciji Pravosudne akademije a uz podršku Saveta i Projekta, što je više od 70% planiranog broja sudija koji bi trebalo da prođu ove obuke. 

U Beogradu je održano 14 obuka koju je pohađalo 452 sudija svih sudova sa područja beogradske apelacije. U istom periodu je održano 5 obuka u Novom Sadu, koje je pohađalo ukupno 189 sudija iz sudova sa područja novosadske apelacije. U Nišu je u ovom periodu održano 7 obuka, koje je prošlo 216 sudija sa područja niške apelacije, a u Kragujevcu 4 obuke sa ukupno 113 sudija svih sudova kragujevačke apelacije.

Cilj je da obuku do kraja godine pohađa 1.500 sudija sudova svih nadležnosti, od osnovnih, viših i apelacionih, preko sudova posebnih nadležnosti - privrednih, upravnih i prekršajnih, sve do Vrhovnog kasacionog suda.

Od početka održavanja obuka interesovanje je ogromno među sudijama koji često, zbog pozitivnih komentara svojih kolega koje su obuku pohađale, žele samoinicijativno da učestvuju na obukama.

Brojni su pozitivni komentari polaznika obuka:    


Dobre komentare potvrđuju i veoma visoke ocene trenerskih parova koji su u proseku ocenjeni sa ocenom 4,5 (od mogućih 5,0) od strane učesnika.

Last updated: 26. April 2024. 13:43