Produkcija 3 video spota u svrhu promovisanja rezultata reforme javne uprave

U cilju promocije reforme javne uprave (RJU), na zahtev Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) kreirana su 3 video spota za sprovođenje kampanje na profilima MDULS na društvenim mrežama.

Kako bi se stvorilo interesovanje i animirala šira javnost, tim tehničke podrške je realizovao 2 faze kampanje – tizer fazu i glavnu fazu. Shodno tome, dodatno su proizvedene kratke verzije videa, a kampanja je podržana na Fejsbuku i Instagramu. Korišćen je mešoviti tip kampanje kako bi se povećao broj pregleda videa, angažovanje i domet.

Tim tehničke podrške je kreirao i proizveo 3 video spota za promovisanje rezultata RJU, koji pokrivaju sledeće teme:

1. Promovisanje Centralnog registra stanovništva, zahvaljujući kome građani više nemaju obavezu da prilažu razna dokumenta kada se obraćaju državnim institucijama. Uvođenjem ovog Registra, državne institucije su u mogućnosti da pristupe i pronađu informacije u različitim bazama podataka koje su kreirale državne institucije; ovim se štede vreme i napori građana.

2. Promovisanje e-Usluga.

3. Promovisanje jedinstvenih upravnih mesta.

Naš tim je kreirao scenarije i angažovao glumce i kompaniju za video produkciju. Video spotovi koje smo napravili koriste humor kao sredstvo komuniciranja promena u radu javne uprave i poboljšanja koja donosi RJU. Dva lika, Milena i Voja, kreirani su tako da predstave jedan običan srpski par koji u svom svakodnevnom životu doživljava različite situacije u kontaktu sa javnom upravom.

Tokom decembra 2021. godine organizovali smo snimanje spotova na lokacijama u Staroj Pazovi i Beogradu. Dva video spota su snimljena u opštinskom jedinstvenom upravnom mestu u Staroj Pazovi po preporuci MDULS.

Spotovi su napravljeni za upotrebu na profilima MDULS na društvenim mrežama - Fejsbuku i Instagramu.

Tim tehničke podrške je podržao bustovanje i promociju video spotova na profilima MDULS na društvenim mrežama. Ova kampanja je imala 2 faze:

· Faza 1 (28. decembar – 3. januar) – postavljanje i bustovanje kratkih tizer videa sa najatraktivnijim izvodima iz video spotova na profilima MDULS na društvenim mrežama;

· Faza 2 (3 – 31. januar) – postavljanje i emitovanje kompletnih video spotova na profilima MDULS na društvenim mrežama.

Spotovi se mogu pogledati i na YouTube kanalu MDULS:

Video 1

Video 2

Video 3

Last updated: 26. April 2024. 13:43