Radionica „Selekcija kandidata zasnovana na kompetencijama“

Projekat je organizovao radionicu „Selekcija kandidata zasnovana na kompetencijama“ na kojoj su, uz stručno vođenje HR eksperta Projekta, učesnici razgovarali o tome kako da procene i ocene ponašajne kompetencije zaposlenih, koje predstavljaju neku vrstu nadgradnje osnovnom stručnom profilu i kvalifikacijama svakog radnog mesta. Tako, na primer, iskusni službenici znaju da procene da li je diplomirani pravnik kvalifikovan i ima li relevantno iskustvo u struci, ali pitanje je na koji način i na osnovu čega se može proceniti da li taj pravnik ima inicijativu ili je kreativan u rešavanju problema.


Radionica je obilovala primerima pitanja i modelima po kojima jednostavno procenjujemo ove kompetencije.

Radionica je odgovor na novonastalu situaciju u kojoj se menja sistem selekcije, uvode kompetencije, i po novoj Uredbi MDULS o popuni radnih mesta, uloga rukovodilaca u ovom procesu postaje ključna.

Komentari učesnika iz evaluacije obuke: “Relaksirana atmosfera u kojoj učesnici slobodno razmenjuju iskustva i zapažanja“, „Korisno, moderno i pristupačno“, „Vrlo efikasno i praktično“, „Vrlo korisna radionica“, „Izuzetna obuka koja je od velikog značaja za prisutne zaposlene u Savetu“ itd. 

Last updated: 16. April 2024. 12:10