Sudije uspešno završile obuke za trenere u oblasti disciplinske odgovornosti

Projekat je, uz podršku Saveta i Pravosudne akademije, organizovao posebne obuke u dve sesije za članove disciplinskih organa koji će svojim kolegama sudijama držati obuke iz oblasti disciplinska odgovornost. Ulaganje resursa u unapređenje kapaciteta stalnih tela Saveta  predstavlja još jedan vid jačanja njegovih sveukupnih kapaciteta.

Jedanaest sudija je uspešno završilo „trening za trenere“ i pokazalo spremnost da prihvati novu ulogu i postanu treneri na obukama iz navedene oblasti.


Radionice su pomogle sudijama da svoje bogato znanje i iskustvo stečeno u svojstvu članova disciplinskih organa Saveta uobliče u potrebnu formu za obuke što, u skladu sa principima učenja odraslih, znači da se osposobe da primenjuju tehnike interaktivne metode, studije slučaja i simulacije situacija iz prakse. Učesnici su ocenili da je takav pristup veoma značajan i da je znanje koje se stiče na ovaj način od velike pomoći u svakodnevnom radu.

Budući treneri su obuke ocenili visokim ocenama, a komentari učesnika pokazuju da je primenjena metodologija, koja podrazumeva interakciju sa učesnicima i praktičan rad, ključ u uspehu prenošenja znanja.

Sesije su održane u Vrdniku 28. avgusta i 7. septembra 2019. u Beogradu.

Last updated: 28. Mart 2024. 16:30