Završna konferencija projekta

Završna konferencija projekta „EU podrška reformama u sektoru voda“ biće održana u Beogradu, 19-20. marta 2024. godine na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta ostvareni tokom protekle dve godine sprovođenja aktivnosti.

Uvodna izlaganja na konferenciji održaće:

  • Bojan Vranjković, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,
  • Antoan Avinjon, program menadžer Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Tokom prvog dana konferencije biće predstavljen predlog reforme sektora voda, a biće dodeljeni i sertifikati predstavnicima pilot 20 javnih komunalnih preduzeća (JKP) koja su učestvovala u projektu. Tokom drugog dana konferencije će se govoriti o budućim potrebama i merama za dalju reformu sektora voda, međunarodnom iskustvu u regulaciji vodnih usluga kao i iskustvima koja su pilot JKP stekla u ovom projektu. 

Rezultati projekta i predstojeća reforma u sektoru voda i sistema vodnih komunalnih usluga jedan je od koraka pri usklađivanju dela pravnog okvira Evropske unije sa zakonodavstvom Republike Srbije, što je važan korak na putu ka punopravnom članstvu.

Projekat "EU podrška reformama u sektoru voda“ finansira Evropska unija, a sprovodi Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Ministarstva finansija. Krajnji korisnik projekta je Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede – Republička direkcija za vode. Projektne aktivnosti realizuje EPTISA Servicios de Ingenieria S.L. u konzorcijumu sa Eptisa Southeast Europe d.o.o.

Dnevni red konferencije


Last updated: 26. April 2024. 13:43