SKGO dobila priznanje na 28. Međunarodnom salonu urbanizma

U organizaciji Udruženja urbanista Srbije, u Nišu je 8. novembra u Oficirskom domu otvoren 28. Međunarodni Salon urbanizma. Salon predstavlja tradicionalnu međunarodnu manifestaciju i smotru najznačajnijih aktuelnih ostvarenja iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja i urbanističkog projektovanja, a ove godine na njemu su bila izložena 154 rada.

U kategoriji „Istraživanja, studije i projekti iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja“, žiri i Savet salona dodelili su Priznanje Stalnoj konferenciji gradova i opština i autorima rada „Unapređenje uslova stanovanja u romskim podstandardnim naseljima“: Nataliji Matunović Milošević, menadžerki programa i Igoru Miščeviću, koordinatoru Komponente 3 programa.

Nagrađeni rad predstavlja sublimaciju aktivnosti SKGO na izradi 11 urbanističkih planova za romska podstandardna naselja u Srbiji. Rad je posebno istakao ostvarenu participaciju romske zajednice tokom izrade planskih dokumenata gde je više od 1100 učesnika na 44 radionice imalo mogućnost da utiče na prostorni razvoj svojih naselja.

Planovi su izrađeni uz podršku programa „Podrška EU inkluziji Roma – osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji realizuje SKGO, a finansira Evropska unija.

Last updated: 16. April 2024. 12:10