Održana uvodna obuka za savetnike Nacionalne službe za zapošljavanje koji rade sa osobama sa invaliditetom

Obuka za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom održana je u periodu od 3. do 6. marta 2020. godine na planini Divčibare, Srbija.

Trodnevnoj obuci prisustvovalo je 14 savetnika iz različitih filijala širom Srbije, u cilju unapređenja znanja i poboljšanja procedura rada u savetovanju osoba sa invaliditetom. Obuka je pokrio širok spektar tema koje su doprinele boljem razumevanju pojma invalidnosti, zakonskih regulativa i praktičnih procedura.

Trening su sprovele ekspertkinje sa projekta “Tehnička pomoć za jačanje kapaciteta u politici zapošljavanja”, Aleksandra Grubin, viši ne-ključni stručnjak  i Jovana Krivokuća-Milovanović, mlađi ne-ključni stručnjak.  

Obuka je sprovedena kao integralni deo komponente 3 koja cilja na poboljšanje usluga i mera koje NSZ pruža osobama sa invaliditetom, konkretno  implementacijom indukcijskog paketa namenjenog novozaposlenim savetnicima NZS koji identifikuju i rešavaju potrebe osoba sa invaliditetom.

Projekat “Tehnička pomoć za jačanje kapaciteta u politici zapošljavanja” ima za cilj da ostvari održiv i inkluzivan rast za Srbiju, stvaranjem stručnog i sposobnog kadra. Od ključne važnosti za projekat je i uključenost socijalno ranjivog stanovništva.

Last updated: 24. April 2024. 15:31