Individualne medijske posete privremeno obustavljene

Projekat “Puls Evrope – medijske posete EU” obaveštava medijske kuće i novinare u Srbiji da se privremeno obustavlja organizovanje individualnih medijskih poseta, za koje je početkom godine raspisan Poziv za učešće. Poziv je u dosadašnjem toku sprovođenja projekta bio stalno otvoren i veliki broj novinara domaćih medija je pokazao interesovanje i učestvovao u programu. Kako je plan za tu projektnu aktivnost već ispunjen, organizovanje novih individualnih medijskih poseta koje podrazumevaju da novinar samostalno izveštava iz neke od zemalja Evropske unije, biće privremeno obustavljeno, što će trajati do kraja 2023. godine.

Novi Poziv za učešće biće objavljen početkom 2024. godine.

Projekat nastavlja organizovanje grupnih medijskih poseta zemljama EU, regiona kao i zemljama Istočnog partnerstva. Grupne medijske posete su tematske. U organizovanju grupnih medijskih poseta, projekat upućuje medijima pozive za učešće.

„Puls Evrope – medijske posete EU” finansira Evropska unija; projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi Gete institut u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS) i Centrom za kulturnu dekontaminaciju (CZKD). Projekat je započeo u februaru 2020. godine i nakon prvog ciklusa aktivnosti koji je trajao do decembra 2022, u toku je druga faza koja traje do juna 2024. 

Last updated: 26. April 2024. 13:43