Obuke o pravilima državne pomoći održane u još 22 jedinice LS

Eksperti projekta “Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći” održali su tokom novembra 2019. godine obuke za zaposlene u upravama 22 jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Time je nastavljena projektna aktivnost kojom je predviđeno da osnovne obuke o pravilima dodele i kontrole državne pomoći  budu oragizovane i održane u sve 174 jedinice lokalne samouprave.

Tim eksperata – Svetlana Šćepanović Markočević i Ranko Lučić – održao je obuke u Tutinu, Sjenici, Ivanjici, Lučanima, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Arilju, Novom Pazaru, Raškoj, Kuršumliji, Brusu, Blacu i Kruševcu. Drugi tim, koji čine eksperti Alma Muminović i Aleksandar Ristić, održao je obuke u vojvođanskim opštinama Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Vrbas, Kula i Mali Iđoš.

Na obukama su predstavljena modernizovana pravila državne pomoći koja su na snazi u Evropskoj uniji, kao i pravila dodele državne pomoći koja su najčešće korišćena u praksi – u oblasti regionalnog razvoja, za podršku malim i srednjim preduzećima i za zaštitu životne sredine. Projektni eksperti su sa polaznicima obuka takođe razgovarali o praktičnoj primeni pravila o dodeli državne pomoći u oblasti zapošljavanja, kao i o mogućim izazovima u radu.

Last updated: 28. Mart 2024. 16:30