Kampanja "Migracije i migranti/kinje danas. U Srbiji i regionu"

Tokom aprila 2021. godine, sproveli smo kampanju na društvenim mrežama pod nazivom "Migracije i migranti/kinje danas. U Srbiji i regionu". Kampanja je imala za cilj da ilustruje probleme, izazove migranata i migrantkinja danas, u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Kosovu* i Crnoj Gori, koji se tiču krijumčarenja ljudi i ugrožavanja/zaštitu prava migranata. Tokom kampanje osvetljeni su kako konkretni izazovi u migratornim kretanjima, tako i problematične politike i diskursi koji prate oblast migracijama u celom regionu.

Proizvode kampanje, u formi ilustracija, koje je pratila kratka priča iz svake zemlje, je videlo preko 30.000 ljudi.

Kampanja ne bi bila moguća bez partnera koji su nam omogućili potrebne infromacije: Helsinški komitet iz Albanije (AHC); Beogradski centar za ljudska prava|BCHR, Gradjanska alijansa
Program građanskih prava Kosova*1 (CRP/K); Makedonsko udruženje mladih pravnika (MYLA), Vaša Prava BiH i Danski savet za izbeglice (DRC).

Projekti u sklopu kojih je kampanja podržana su finansirani od strane Evropske unije, Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije.


Last updated: 22. April 2024. 10:42