Nastavak ekološke kampanje „Pogledaj oko sebe!“

Prva zajednička ekološka kampanja „Pogledaj oko sebe. Pokreni se!“, koju su osmislili Ministarstvo za evropske integracije i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, ostvarila je svoj cilj!

Rezultati nakon kampanje pokazuju da su građani razumeli značaj zaštite životne sredine i važnost ove teme. Takođe, Evropska unija je prepoznata kao najznačajniji partner naše zemlje u oblasti ekologije.

Za zaštitu životne sredine u našoj zemlji, EU je u poslednjih 19 godina donirala 402 miliona evra. Najviše je investirano u izgradnju pogona za preradu otpadnih voda, regionalnih deponija, izgradnju i obnavljanje sistema vodosnabdevanja, sisteme za zaštitu vazduha, sisteme za upravljanje medicinskim otpadom.

Brojka je impozantna, ali što je još važnije, sve ove investicije imale su za cilj da građani Srbije dobiju bolji kvalitet života: čistu vodu za piće, čistije zemljište i čistiji vazduh koji udišemo.

Detaljnije informacije o rezultatima kampanje možete pronaći ovde.

Aktuelno zagađenje vazduha u Srbiji navelo nas je da još jednom upozorimo građane da imamo samo jednu prirodu o kojoj moramo da vodimo računa, jer je važna i za nas i za naše buduće generacije.

Kampanju „Pogledaj oko sebe“ ponovo možete videti u medijima i podsetiti se da nema zamene za vazduh koji dišemo, vodu koju pijemo nit zemlju po kojoj hodamo!

Last updated: 24. April 2024. 15:31