Fokusirajte se na prirodu i osvojite nagrade – Foto takmičenje „Natura 2000 u kadru“

Foto takmičenje „Natura 2000 u kadru“ otvoreno je 14. septembra i trajaće do 27. novembra 2020. godine, a organizator je projekat „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ u saradnji sa Energetskim portalom.

http://www.energetskiportal.rs/otvoren-foto-konkurs-natura-2000-u-kadru 

Namera i cilj foto konkursa je da se povežu važnost očuvanja biodiverziteta sa lepotama i raznolikostima prirodnih pejzaža u Srbiji, naglašavajući vrste koje će biti deo buduće mreže Natura 2000.

Glavne teme na koje učesnici treba da budu fokusirani su: zaštićena prirodna područja, prirodne lepote, biljni i životinjski svet, održive aktivnosti čoveka (održiva poljoprivreda, turizam i druge aktivnosti).

„Mreža Natura 2000, koja je još uvek u procesu nastajanja, ima značajne koristi za prirodu i ljude. Ona promoviše konzervaciju najvažnijih staništa i vrsta u Srbiji, prirodne baštine zemlje koju bi svi građani trebalo da čuvaju. Takođe, stvara nove ekonomske mogućnosti koje su zasnovane na ekološkom turizmu, održivoj poljoprivedi i ostalim aktivnostima koje će obezbediti dugoročnu korist za sve nas“ objašnjava vođa projekta EU za Naturu 2000 u Srbiji Ana Injigo.

Stručni žiri biraće najbolje pristigle fotografije svake nedelje do kraja konkursa kada će tri najbolja kandidata biti nagrađena na završnoj ceremniji. Članovi žirija su: Vođa projekta EU za Naturu 2000 u Srbiji Ana Injigo, menadžer projekta u Delegaciji EU Antoine Avinjon, menadžer projekta iz Ministarstva zaštite životne sredine – sektor za očuvanje prirode i klimatske promene Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i glavna urednica Energetskog portala Nevena Đukić.

Pozivaju se svi ljubitelji prirode i fotografije da učestvuju u ovom takmičenju i pošalju svoje fotografije preko linka na Energetskom portalu https://www.energetskiportal.rs/foto-konkurs-natura-2000-u-kadru/.

Fokusirajte se na prirodu i učestvujte u našem konkursu! 

Last updated: 22. April 2024. 10:42