Organizovan sajam zapošljavanja za Rome

U Vranju je na trgu kod spomenika Čika Miti 3. septembra 2020. godine organizovan mini sajam zapošljavanja, kojim se završava projekat „Povećanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenje poslovnih veština”.

Zbog epidemiološke situacije, štandove je izložilo nekoliko firmi, a posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa uslovima zapošljavanja i vrstom ponuđenih poslova.

„Izuzetno sam zadovoljan realizacijom ovog projekta, koji će omogućiti pripadnicima romske nacionalne manjine aktivnije učešće u lokalnoj zajednici. U okviru projekta, 120 mladih Roma u Vranju i Vranjskoj Banji završilo je obuke za različita zanimanja, čime su osposobljeni za obavljanje različitih poslova, a samim tim i povećana je mogućnost njihovog zapošljavanja”, rekao je gradski većnik Dejan Ivanović.

Vrednost projekta je 62.000 evra, od čega je 52.000 donacija, a učešće grada Vranja 10.000 evra.

Projekat je finansirala Evropska unija u okviru grant šeme programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji realizuje Stalna konferencija gradova i opština.

Last updated: 19. April 2024. 13:26