Info dan o javnom pozivu za inovativna rešenja u oblasti cirkularne ekonomije

U petak, 15. aprila, od 14 časova, organizuje se treći (i poslednji) Info dan o Javnom pozivu za inovativna rešenja u oblasti cirkularne ekonomije, u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“.

Ova inicijativa, koja se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, ima za cilj da podrži sprovođenje inovativnih ideja koje će doprineti efikasnijem korišćenju resursa, kao i smanjenju i ponovnoj upotrebi otpada u procesima proizvodnje. Projekat, u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a u saradnji sa ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom.

Treći Info dan o Izazovu za inovativna rešenja u oblasti cirkularne ekonomije biće održan u onlajn formatu i svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave registracijom putem linka:  https://undp.zoom.us/meeting/register/tZItdO2vqTMjE9Tqeoq6befWUrzM0kWhJbTl.

Na Info danu ćemo dati odgovore na sva pitanja zainteresovanih učesnika i učesnica o uslovima učešća i procesu prijavljivanja, kao i mehanizmu sufinansiranja odabranih rešenja koja budu prijavljena na Javni poziv. Takođe, biće predstavljen Predlog programa razvoja cirkularne ekonomije u Republici Srbiji za period od 2022. do 2024. godine, kao aktuelne politike i projekti u oblasti upravljanja otpadom.

Više detalja o Izazovu za inovativna rešenja u oblasti cirkularne ekonomije, koji je otvoren do 29. aprila 2022. godine, možete pronaći ovde: https://www.euzatebe.rs/rs/vesti/otvoren-izazov-za-inovativna-resenja-u-oblasti-cirkularne-ekonomije

Last updated: 28. Mart 2024. 02:32